• Головна /
  • Пресцентр /
  • Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома

Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома

Поширити

Голова Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК та керівники територіальних органів Служби взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», який відбувся за ініціативи Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ 13 серпня 2021 року.

Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома, якої мають дотримуватися всі директори шкіл під час його організації. Забезпечувати потрібні умови, формувати стійкі навички здорового харчування в учнів є важливою частиною роботи кожного керівника закладу. Адже за результатами інституційних аудитів 68% опитаних школярів харчуються саме в школі. Решта ж вказують на невдоволення через несмачну їжу та відсутність бажання харчуватися (49% із 32%).

Зокрема результати анкетування учнів показали, що серед причин відмови від харчування в школі:

 

Батьки називають причини незадоволення організацією харчування саме щодо асортименту буфету (70%) і режиму харчування (30%).

*інформація за результатами інституційних аудитів шкіл у період січень-травень 2021 року

Забезпечення якісного та здорового харчування дітей у закладах освіти – багатокомпонентний процес, який має включати контроль за:

  • належним матеріально-технічним станом харчоблока та їдальні;
  • впровадженням постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках;
  • дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у приміщеннях, де готується їжа, та їдальні;
  • дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму у харчоблоці.

Детальний опис вимог, кроків, необхідних для створення умов здорового харчування, представлено в «Абетці для директора», розробленій Службою.

Державна служба якості освіти України і надалі вивчатиме питання організації харчування в закладах освіти в ході інституційних аудитів та позапланових заходів державного нагляду (контролю).

Реформа шкільного харчування активно впроваджується за ініціативи та під патронатом Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома

Голова Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК та керівники територіальних органів Служби взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», який відбувся за ініціативи Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ 13 серпня 2021 року.

Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома, якої мають дотримуватися всі директори шкіл під час його організації. Забезпечувати потрібні умови, формувати стійкі навички здорового харчування в учнів є важливою частиною роботи кожного керівника закладу. Адже за результатами інституційних аудитів 68% опитаних школярів харчуються саме в школі. Решта ж вказують на невдоволення через несмачну їжу та відсутність бажання харчуватися (49% із 32%).

Зокрема результати анкетування учнів показали, що серед причин відмови від харчування в школі:

 

Батьки називають причини незадоволення організацією харчування саме щодо асортименту буфету (70%) і режиму харчування (30%).

*інформація за результатами інституційних аудитів шкіл у період січень-травень 2021 року

Забезпечення якісного та здорового харчування дітей у закладах освіти – багатокомпонентний процес, який має включати контроль за:

  • належним матеріально-технічним станом харчоблока та їдальні;
  • впровадженням постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках;
  • дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у приміщеннях, де готується їжа, та їдальні;
  • дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму у харчоблоці.

Детальний опис вимог, кроків, необхідних для створення умов здорового харчування, представлено в «Абетці для директора», розробленій Службою.

Державна служба якості освіти України і надалі вивчатиме питання організації харчування в закладах освіти в ході інституційних аудитів та позапланових заходів державного нагляду (контролю).

Реформа шкільного харчування активно впроваджується за ініціативи та під патронатом Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

Перейти до вмісту