Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома

Голова Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК та керівники територіальних органів Служби взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», який відбувся за ініціативи Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ 13 серпня 2021 року.
Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома, якої мають дотримуватися всі директори шкіл під час його організації. Забезпечувати потрібні умови, формувати стійкі навички здорового харчування в учнів є важливою частиною роботи кожного керівника закладу. Адже за результатами інституційних аудитів 68% опитаних школярів харчуються саме в школі. Решта ж вказують на невдоволення через несмачну їжу та відсутність бажання харчуватися (49% із 32%).
Зокрема результати анкетування учнів показали, що серед причин відмови від харчування в школі:
Батьки називають причини незадоволення організацією харчування саме щодо асортименту буфету (70%) і режиму харчування (30%).
*інформація за результатами інституційних аудитів шкіл у період січень-травень 2021 року
Забезпечення якісного та здорового харчування дітей у закладах освіти – багатокомпонентний процес, який має включати контроль за:
- належним матеріально-технічним станом харчоблока та їдальні;
- впровадженням постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках;
- дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у приміщеннях, де готується їжа, та їдальні;
- дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму у харчоблоці.
Детальний опис вимог, кроків, необхідних для створення умов здорового харчування, представлено в «Абетці для директора», розробленій Службою.
Державна служба якості освіти України і надалі вивчатиме питання організації харчування в закладах освіти в ході інституційних аудитів та позапланових заходів державного нагляду (контролю).
Реформа шкільного харчування активно впроваджується за ініціативи та під патронатом Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

Голова Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК та керівники територіальних органів Служби взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», який відбувся за ініціативи Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ 13 серпня 2021 року.
Руслан ГУРАК: Якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це аксіома, якої мають дотримуватися всі директори шкіл під час його організації. Забезпечувати потрібні умови, формувати стійкі навички здорового харчування в учнів є важливою частиною роботи кожного керівника закладу. Адже за результатами інституційних аудитів 68% опитаних школярів харчуються саме в школі. Решта ж вказують на невдоволення через несмачну їжу та відсутність бажання харчуватися (49% із 32%).
Зокрема результати анкетування учнів показали, що серед причин відмови від харчування в школі:
Батьки називають причини незадоволення організацією харчування саме щодо асортименту буфету (70%) і режиму харчування (30%).
*інформація за результатами інституційних аудитів шкіл у період січень-травень 2021 року
Забезпечення якісного та здорового харчування дітей у закладах освіти – багатокомпонентний процес, який має включати контроль за:
- належним матеріально-технічним станом харчоблока та їдальні;
- впровадженням постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках;
- дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у приміщеннях, де готується їжа, та їдальні;
- дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму у харчоблоці.
Детальний опис вимог, кроків, необхідних для створення умов здорового харчування, представлено в «Абетці для директора», розробленій Службою.
Державна служба якості освіти України і надалі вивчатиме питання організації харчування в закладах освіти в ході інституційних аудитів та позапланових заходів державного нагляду (контролю).
Реформа шкільного харчування активно впроваджується за ініціативи та під патронатом Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.