Державна служба якості освіти України провела онлайн-семінар «Шкільне харчування у Чехії»

Відкриваючи захід, Юрій ВЕРГУН, директор департаменту інституційного аудиту Служби, наголосив, що дитина, навчаючись 5-8 годин щодня у школі, має споживати якісні й корисні страви, і, як свідчать результати інституційних аудитів, завдяки реформі шкільного харчування дедалі якіснішим стає харчування учнів в Україні.
Владіслава Цоуфалофа та Рената Скуткова, представниці Чеської шкільної інспекції, ознайомили учасників семінару з особливостями організації системи шкільного харчування в чеських школах, що ґрунтується на основних завданнях, відповідно до яких харчування має:
- відповідати фізіологічним потребам та віку дітей;
- забезпечувати дотримання соціального аспекту;
- бути чинником здорового способу життя;
- формувати нові якісні харчові навички суспільства.
Окрім того, спікери наголосили на завданнях інспекції, яка має вивчати питання щодо здорового стилю життя учнів, а також здійснювати перевірку дотримання законодавства, яке стосується безпеки, охорони здоров’я та надання харчових послуг здобувачам освіти.
Онлайн-семінар відбувся в межах проєкту «Розвиток системи оцінювання якості освіти в регіонах України», який реалізується Державною службою якості освіти України спільно з Асоціацією з міжнародних питань у співпраці з Чеською шкільною інспекцією, за підтримки Чеської агенції розвитку.

Відкриваючи захід, Юрій ВЕРГУН, директор департаменту інституційного аудиту Служби, наголосив, що дитина, навчаючись 5-8 годин щодня у школі, має споживати якісні й корисні страви, і, як свідчать результати інституційних аудитів, завдяки реформі шкільного харчування дедалі якіснішим стає харчування учнів в Україні.
Владіслава Цоуфалофа та Рената Скуткова, представниці Чеської шкільної інспекції, ознайомили учасників семінару з особливостями організації системи шкільного харчування в чеських школах, що ґрунтується на основних завданнях, відповідно до яких харчування має:
- відповідати фізіологічним потребам та віку дітей;
- забезпечувати дотримання соціального аспекту;
- бути чинником здорового способу життя;
- формувати нові якісні харчові навички суспільства.
Окрім того, спікери наголосили на завданнях інспекції, яка має вивчати питання щодо здорового стилю життя учнів, а також здійснювати перевірку дотримання законодавства, яке стосується безпеки, охорони здоров’я та надання харчових послуг здобувачам освіти.
Онлайн-семінар відбувся в межах проєкту «Розвиток системи оцінювання якості освіти в регіонах України», який реалізується Державною службою якості освіти України спільно з Асоціацією з міжнародних питань у співпраці з Чеською шкільною інспекцією, за підтримки Чеської агенції розвитку.